Община Пловдив участва в международен форум в Краков за опазване на въздуха

Мисия Пловдив

29-11-2017, 08:16

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Община Пловдив се представи с презентация за предприетите на местно ниво мерки и политики

Заместник-кметът „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците“ Розалин Петков и експерти от Община Пловдив участват в срещата „Глобално чист въздух“, която се провежда в град Краков, Полша.

Форумът е организиран съвместно от Общинския съвет на регион Малополска и две водещи полски организации в областта на качеството на атмосферния въздух.  Целта е да се насърчи международното сътрудничество и да се обменят добри практики и политики за опазване качеството на въздуха. Община Пловдив се представи с презентация за предприетите на местно ниво мерки и политики. Представен бе и проектът „Разработване на „Програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух на територията на Община Пловдив“ и План за действие на същата за периода до 2023“, финансиран от ОПОС.

В рамките на инициативата са включени посещения в станция за наблюдение качеството на въздуха, срещи с учени от Университета за наука и технологии в Краков, среща с Главния инспекторат по опазване на околната среда.

В срещата участват представители на Главна дирекция „Околна среда“ и „Регионална и градска политика“ на ЕК, Световната банка, представители на Полша, Франция, Германия, Чехия, Словакия, Унгария и др.