Дискутират трафика на хора и превенцията му

Мисия Пловдив

29-11-2017, 08:45

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Целта на инициатива е да стимулира местните общности към изграждане на многопластова и интердисциплинарна превенция в борбата с робството на 21 век

Днес 29 ноември (сряда) от 10 часа в Дома на културата „Борис Христов“ ще се проведе регионален дискусионен форум на темата: „Превенция на престъплението „трафик на хора“ в контекста на борбата с домашното насилие“.
Домакин на събитието е Община Пловдив. Организирано е съвместно с Местната комисия в гр. Пазарджик и с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора.
Дискусионният форум ще бъде открит от председателя на Местната комисия и заместник-кмет „Обществен ред“ към Община Пловдив, г-н Георги Маринов. Ще вземат участие на регионално ниво около 40 представители на институции, сред които: полицаи, прокурори, съдии, адвокати, млади научни работници, социални работници и услуги, психолози, секретарите на девет от Местните комисии в страната, неправителствения сектор и др.
Всеки един от тях ще им възможността да представи своята гледна точка и професионален опит при работа по случаи на трафик на хора като същевременно с това анализира проблема с домашното насилие като своеобразен вид предпоставка за попадането в подобна ситуация.
Целта на инициатива е да стимулира местните общности към изграждане на многопластова и интердисциплинарна превенция в борбата с робството на 21 век.