В. Симеонов: Политическите аргументи се използват в предизборна кампания

Искам да чуя - кое те не одобряват от работата на това правителство и с какво то не се е справило?

Когато се отправят упреци към едно управление, те не трябва да бъдат насочени политически. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" вицепремиерът за демографската и икономическата политика Валери Симеонов, коментирайки призива на ДПС за „демонтаж“ на „Обединени патриоти“ от кабинета "Борисов 3".

Той уточни, че политическите аргументи се използват в предизборна кампания, а не по отношение работата на правителството.

„Искам да чуя - кое те не одобряват от работата на това правителство и с какво то не се е справило? В коя секторна политика правителството има провал, при положение, че имаме ръст на всички икономически показатели? Имаме ръст на брутния вътрешен продукт, повишаване на пенсиите, което беше една от основните задачи на „Обединените патриоти”, реализирана на два етапа. Има също така сериозна административна реформа, която до първи януари 2018 година ще облекчи документооборота на малките, дребните и средни фирми и ще даде възможност за освобождаване от различни административни ангажименти на работещите в българската икономика и бизнес“, коментира вицепремиерът.

Валери Симеонов допълни, че всички тези показатели и положителни действия, които е реализирало правителството за тези 6 месеца, практически не са критикувани от ДПС, защото не могат и затова вадят политически аргументи.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"