Младежи с увреждания и социални работници правят благотворителна изложба

Мисия Бургас

29-11-2017, 13:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мними социални работници взимат парите на пенсионери

Социалната услуга включва разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, насочени към създаване, поддържане и разширяване на социалните умения, както и обучение за водене на самостоятелен начин на живот

Екипът и потребителите на Център за социална рехабилитация и интеграция в Бургас, организират благотворителна изложба под надслов "Порив за полет". Тя се открива днес, 29 ноември, от 17:30 часа в Експоцентър "Флора". Със събраните средства ще бъдат закупени материали, необходими за извършването на различните процедури в социалното заведение.

Център за социална рехабилитация и интеграция предоставя социална услуга, която дава подкрепа за индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на деца и младежи с различен вид и степен на увреждане.

Социалната услуга включва разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, насочени към създаване, поддържане и разширяване на социалните умения, както и обучение за водене на самостоятелен начин на живот.

  • Консултативните дейности са насочени към кандидат - потребителите, потребителите и/или към техните близки;
  • Терапевтичните дейности и обучителните практики имат за цел да развият и/или да създадат социални умения, които са нарушени или загубени;
  • Рехабилитационните и интеграционни програми и дейности са насочени към възстановяване и социална интеграция;
  • Медицинската рехабилитация се извършва след назначение от лекар - специалист.