Еко урок имаха децата от ДГ "Бреза" в "Северен"

Мисия Пловдив

30-11-2017, 10:31

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-много емоции предизвика работата с материали за оцветяване и за създаване на фигурки

Най-големите възпитаници на ДГ „Бреза“ проведоха интересен еко урок под ръководството на Виктория Гецова, регионален мениджър на “Екоколект” АД, поканена специално за заниманието. Гостуването не беше случайно - в детското заведение отдавна работят по темата за екологичния начин на живот, за разумното ползване на природните ресурси и опазването на богатствата, които земята дава на своите обитатели. Ето защо г-жа Гецова бе чакана с нетърпение за началото на творческата работилница за екологично образование.

Гост на урока бе кметът на района инж.Ральо Ралев с част от своя кметски екип, а вече отдавна е известно, че всички те от няколко години са инициатори на еко начинание с висок обществен отзвук. Със своята последователност той доказва, че със събирането и на най-ненужните на пръв поглед отпадъчни продукти, като пластмасови капачки, могат да се правят добрини за хората и да се опазва природата. В приветствието си към гостите директорът на детското заведение г-жа Нели Димитрова отбеляза, че и в „Бреза“ деца и родители не са безразлични към тази кметска инициатива и на специално отделено място във филиала се събират пластмасови капачки, за да се подпомогне доброто дело на кмета.

Ето защо на днешния еко урок и за малките стопани на градината, и за техните гости беше интересно да научат нови неща за разумното ползване на отпадъчните материали, както и да участват в занимателната еко викторина. Разбира се, най-правилни отговори дадоха децата от подготвителна група, които се надпреварваха да покажат колко много неща вече са научили за разделното събиране на отпадъчните материали. Най-много емоции предизвика работата с материали за оцветяване и за създаване на фигурки. За своето старание и търпение всички деца получиха подаръци, изработени от еко материали.

Заниманието получи високата оценка на присъстващите заради добрата идея и чудесната реализация от г-жа Гецова, благодарение на което малките стопани на „Бреза“ научиха новости за разделното събиране на отпадъци и преживяха много положителни емоции.