Четвърта петгеймова победа за Добруджа този сезон (видео)

В отделните части 25:16, 22:25, 14:25, 26:24 и 15:9

Добруджа 07 изигра своя шести петгеймов мач през този полусезон и постигна четвъртата си петгеймова победа. Тази вечер в зала Добротица момчетата на Петър Пенев успяха да измъкнат от Хебър (Пазарджик) поредното си 3:2. В отделните части 25:16, 22:25, 14:25, 26:24 и 15:9.
Мачът започна по перфектен начин за домакините, които подсигурени в посрещането от новото си попълнение Невен Нешев, бяха повече от категорични срещу новака в Суперлигата и затвориха гейма при 25:16.
Във втората част добруджанци поведоха с 4:1, но допуснаха да бъдат застигнати, спадна ефективността на блока и играчите на Атанас Петров затвориха частта при 25:22.
И в трети гейм Хебър успя да наложи волята си и с по-добра игра в нападение и на блокада да принуди добруджанци да грешат. Петър Пенев даде шанс на 17-годишния Павел Христов да дебютира за мъжете, заменяйки разпределителя Денимир Димитров, за да може той да се отърси от напрежението. Виждайки, че гейма отива в полза на гостите, треньорът на Добруджа вкара още един юноша- Димитър Матеев.
Решаващ за добруджанци се оказа четвърти гейм, в който те изоставаха на второто техническо прекъсване с 12:16, но две хубави атаки на Нешев, отличен начален удар на Арнаудов и грешка на Минчев изравниха играта, а Жулиен Георгиев я  довърши с мощни атаки от всякакви положения.
В тайбрека добруджанци бяха категорични-15:9.
32 точки в този мач реализира Жулиен Георгиев, 18 добави Невен Нешев, по 11 направиха Чавдаров и Мечкаров.
21 точки за Хебър заби Минчо Минчев.
Така след изиграването на отложения мач Добруджа зае 6 място с актив от 13 т., докато Хебър запази  петата си позиция.

Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

Източник: МГ ДобруджаСнимка на Деня

Щрихи от Плевен