Премахнаха изгнили клони от чинара до фонтана с пеликаните

Мисия Пловдив

01-12-2017, 10:06

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Цялото южно разклонение на дървото, включително и част от стъблото, бяха загнили и това наложи изрязването им до здрава тъкан

По повод запитвания от граждани за извършеното вчера  премахване на клони от големия чинар до фонтана с пеликаните на площад „Стефан Стамболов“ ОП „Градини и паркове“ съобщава, че санитарните дейности са били наложителни.
Цялото южно разклонение на дървото, включително и част от стъблото, бяха загнили и това наложи изрязването им до здрава тъкан, обясниха от общинското предприятие.

В противен случай съществуваше реална опасност от инциденти, още повече като се има предвид, че мястото е много оживено – под чинара са разположени маси на заведение, на площада се събират много хора за общоградски тържества, включително и тазгодишното „запалване“ на коледната елха пред общината.
Експертите от „Градини и паркове“ са категорични, че сигурността и безопасността на гражданите е по-важна от естетичния вид на дървото, чието състояние ще продължат  да  следят. Засега отрезите на чинара са обработени с фитобалсам и след разлистването напролет ще се прецени какви действия да се предприемат за неговото запазване и оформяне.