Л. Павлова: С председателството ще променим имиджа на България

Четири са основните ни приоритети – бъдещето на Европа и младите хора, Западните Балкани, сигурност и стабилност, дигитална икономика

„Една от целите ни е с председателството да променим имиджа на България, познаването за страната ни, да покажем какви са силните ни страни и защо България може и трябва да бъде уважавана“, каза в интервю за БТА министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова.

„Надявам се да докажем, че сме надежден, стабилен и прогнозируем партньор на Европа“, заяви министърът. „За нас е важно да се утвърдим като лидер на Балканите, да бъдем държавата, която да е движещата сила за просперитета и стабилността и мира в региона“, отбеляза тя.

„Четири са основните ни приоритети – бъдещето на Европа и младите хора, Западните Балкани, сигурност и стабилност, дигитална икономика и те ще бъдат представени на 6 декември за окончателно одобрение от Министерския Съвет, а на 12 декември – в Европейския парламент във формата „председатели на парламентарни комисии“. България има подкрепа от страна на Европа за приоритетните области“, коментира Павлова.

Тя посочи още, че по време на председателството ще бъдат показани културно-историческото наследство, природата, човешкия потенциал и капацитета на младите хора в България. „Това създава предпоставки да популяризиране на страната като място за инвестиции, за бизнес, за туризъм“, коментира министърът на Българското председателство. Павлова отбеляза, че по време на председателството в менюто ще бъде представена българската кухня, ще се предлагат българско вино и други български напитки, а български новостартиращи компании пък ще могат да правят изложения в НДК.

„Ремонтът в НДК ще приключи тази седмица и всичко върви в срок“, информира Лиляна Павлова.