Н. Николов: Организацията в Смолян е на ниво

Общество

03-12-2017, 10:07

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Остава бедственото положение в Смолянско

Тази нощ, надявам се, да е била спокойна за гражданите

Създадената организация в Смолян е на ниво. Това каза директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН) гл. комисар Николай Николов в ефира на БНТвъв връзка с бедственото положение в Община Смолян.

„Тази нощ, надявам се, да е била спокойна за гражданите“, каза той и поясни, че нощта е била напрегната за хората, които са имали отговорност да подготвят нещата така, че да не се случи застрашаване на живота на гражданите.

Директорът на ПБЗН коментира, че в Смолян обстановката е била напрегната предвид рязкото покачване на нивата на реките Черна и Арда. „Там всяка година има подобни ситуации, поради което хората бяха предварително подготвени“, поясни гл. комисар Николай Николов.

Той обясни какви могат да бъдат превантивните мерки. „Не можеш да строиш тепърва дига. Освен организационни мерки, може на критичните участъци да съсредоточим повече хора и да доставим инертни материали, за да може при рязко повдигане на нивото, да изградим временна дига. Такава не е изграждана на Смолян“, допълни гл. комисар Николай Николов.