Отмениха процедурата за ремонта на околовръстния път на Камено

Кметът предвижда да затвори за движение централна улица през пролетта

Процедурата за избор на изпълнител на околовръстния път на Камено е отменена. Това съобщи кметът Жельо Вардунски. Той обаче уточни, че е получил уверението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, че пътният участък ще бъде ремонтиран до пролетта на 2018 г.
„Има грешка в процедурата за околовръстния път и тя е отменена. Министър Нанков каза да не се притесняваме. Може би ще минем през някакви аварийни дейности, но ни увери, че до пролетта ще имаме път. Очаквам да спази обещанието си“, заяви Жельо Вардунски.
Градоначалникът е категоричен, че централната улица на Камено ще стане пешеходна зона, пише Флагман. Тя буквално се превръщала в магистрала през лятото.
„Обмисляме централната улица да бъде пешеходна зона. Коли няма да минават през центъра на Камено. Планираме това да стане от пролетта. Общинският съвет също ще помогне“, коментира Вардунски.
През околовръстното на Камено минава най-краткият път от АМ „Тракия“ към Южното Черноморие.  Отсечката обхваща  2,2 км, които обаче са като лунен пейзаж. По тях се движат и тежкотоварните машини, за които е забранено да минават през реновираната и луксозна пътна настилка в централната градска част. Водачите им знаят за опасния участък и масово нарушават забраната.