Обстановката в най-засегнатите области на страната се нормализира

Общество

03-12-2017, 14:35

Снимка:

МВР

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

МВР: На този етап обстановката в страната е нормална

МВР представи данните си към 13:00 часа

Към този момент обстановката в най-засегнатите области на страната се нормализира. Това сочи информацията на ГДПБЗН за оперативната обстановка в страната към 13.00 часа, предаде пресслужбата на МВР.

Кюстендил: Към този момент нивото на речното корито на река Бистрица от с. Гърляно до с. Долно село се понижава, показва извършената проверка.

Перник: Пожарникари и спасители са реагирали на 13 сигнала за наводнени мазета в областния град. На терен работят 5 екипа, няма застрашени хора.

София: Седем екипа на пожарната работят по 15псигнала за отводняване на мазета. Няма застрашени хора.
Продължава дежурството на място в района на яз. Суходол. Нивото на водоема към момента е в норма. При необходимост се изпуска контролирано.
Организирано е превантивно наблюдение на водоемите, които представляват евентуална опасност за населението, ако прелеят.

Смолян: Продължава обявеното бедствено положение на територията на цялата община. Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в норми. Към момента обстановката е нормална, водите в речните корита са повишени, но няма преливане на водоеми. Създадена е организация за непрекъснато следене на нивата на реките.
В голяма част от областта вали дъжд, по високите части има силен вятър.

Монтана и Кърджали: Валежите са спрели, създадена е организация за ежечасно наблюдение на критичните участъци на реки и язовири.