Сириец е организатор на схемата за незаконен износ на лекарства

Крими

03-12-2017, 17:06

Снимка:

pexels

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Илко Гетов: Наличието на паралелна търговия не е новина

Тепърва предстои експертиза, която трябва да установи точната цена на намерените лекарства

Сириец е организатор на схемата за незаконен износ на лекарства за чужбина. Той е единият от задържаните при операцията на ГДБОП вчера, съобщи БНР.

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната, сочат данни на разследващите. Сред тях има и директор на лечебно заведение. Той е бил засечен при разследването да носи кашон с лекарства, изписани само по документи на болни.

Схемата на престъпната група е била да изписват лекарства, но вместо да ги дават на болните, лекарите са ги изнасяли от лечебните заведения. След това медикаментите са преопаковани в склад и изнасяни наново в чужбина. Болниците са били единият вариант за набавяне на лекарства. При другия скъпите препарати за деца и онкоболни са били изваждани от аптеки.

По документи медикаментите са изписвани на конкретни хора. Тепърва предстои експертиза, която трябва да установи точната цена на лекарствата, намерени при обиските на антимафиотите в склада. По първоначална информация, става дума за лекарства за милиони лева.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"