Аржентина и Хъравтия ще направят оспорван мач на Мондиала

Спорт

04-12-2017, 12:24

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няма тежка група за Мондиала в Русия

Агуеро иска да се върне в Аржентина

Франция и Германия ще се справят без проблеми в групите

Повечето групи на световното първенство изглеждат с ясни два отбора, които ще продължат напред. В известен смисъл  групата на Аржентина, Хърватия, Исландия и Нигерия изглежда по-оспорвана.

Хърватия и Исландия бяха в една квалификационна група за Мондиала в Русия. В Загреб Хърватите победиха с 2:0, но в Рейкявик загубиха с 0:1 в края на мача. "Шахматистите" направиха и други грешки, докато Исландия дори победи Турция с 3:0 като гост и се класира директно за Мондиал. Хърватия също е на Мондиал,но след като победи в бараж Гърция с 4:1 у дома и направи 0:0 в Атина.


Аржентина също до последно не бе сигурна за Мондиала. Но хеттрик на Меси за 3:1 в Еквадор донесе директното класиране. Исландия е много корав отбор и показа какво може на два пъти. Единият път, на европейското във Франция през 2016 година, когато на осминафинал победи изненадващо Англия с 2:1. Сега, за световното успя да се класира директно. Нигерия винаги са били един от най-здравите африкански отбори. Така,че ни чакат доста оспорвани срещи в тази група.


В известен смисъл "дружина полска" е с реални шансове да излезе от своята група заедно с Колумбия. Но и двата отбора трябва да внимават със Сенегал и Япония, които могат да поднесат изненади.



Франция може да е доволна от своята група където е с вероятно втория отбор Дания,както Перу и Австралия. Германия няма да има проблеми с Швеция, Мексико и Република Корея.


Белгия и Англия в своята група и Испания и Португалия  в тяхната ще имат за задача да се борят за първото място.
Бразилия и Швейцария също изглеждат двата отбора,които ще продължат напред. Домакините от Русия имат шанс също да излязат от своята група заедно с Уругвай.




Група "А"

Русия
Уругвай
Египет
Саудитска Арабия


Група "В"

Португалия
Испания
Иран
Мароко

Групас "С"

Франция
Перу
Дания
Австралия



Група "D"

Аржентина
Хърватия
Исландия
Нигерия

Група "Е"

Бразилия
Швейцария
Коста Рика
Сърбия



Група "F"

Германия
Мексико
Швеция
Република Корея



Група "G"

Белгия
Англия
Тунис
Панама

Група "Н"

Полша
Колумбия
Сенегал
Япония