Малка писателка от Белозем грабна първото място престижен конкурс

Пловдив Лайф

05-12-2017, 17:36

Снимка:

Община Раковски

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В конкурса участваха повече от 300 ученици от различни възрастови групи

Деца от ОУ "Гео Милев" в Белозем взеха участие в Националния конкурс за есе, стихотворение и рисунка, посветен на християнския празник „Въведение Богородично“ – ден на християнското семейство и младеж.

Анна–Мария Йосиф Стамболийска от II a клас се класира на I–во място с есето си „Дете  - християнче“. Малката писателка заедно с класния й ръководител Тошка Стоева бяха наградени с грамоти и получиха подаръци от Знеполски епископ Арсений. 

Пловдивската митрополия за четвърти пореден път организира състезание в навечерието на Въведение Богородично, в което тази година се включиха деца и ученици не само от Пловдив и областта, но и от цялата страна.

В конкурса участваха повече от 300 ученици от различни възрастови групи.

Дете – християнче

Казвам се Анна-Мария и съм християнче. Кръстили са ме още като бебе. Нося имената на двете си баби, но мама винаги е казвала, че в моето име са имената на две големи светици – на Дева Мария и на света Ана, нейната майка. Много съм радостна от това, защото аз много обичам Дева Мария. Познавам я добре. Тя е майка на нашия Спасител Исус Христос. Тя е майка на всички майки. Тя е моята небесна майка. Виждам я всяка седмица, защото редовно ходя на църква. Заставам пред нея и й се моля за различни неща. Аз знам, че Тя ме чува и че ме закриля. Обичам я...

Преди няколко дни разбрах много интересни неща за детството на Девата от моята учителка по религия в училище. Дева Мария е била много добро, послушно и трудолюбиво дете. Усмихвала се с на всички и никога не е нагрубявала хората. За първи път е влязла в храма  на три години и е останала там, а след време е станала майка на Малкия Иисус. Иска ми се да приличам на нея – да бъда добра, силно да вярвам в Бог и да обичам другите хора. Моля те, Дева Мария, научи ме на това!

Радвай се, благодатна Мария, Господ е с тебе! Благословена си ти между жените и благословен е плодът на твоята утроба Иисус.

Анна-Мария Йосиф Стамболийска

втори клас , ОУ „Гео Милев“ , с. Белозем