Кардамци посрещнаха кмета на общината в реноворания клуб на пенсионера

Валентин Димитров, заедно с кмета на с. Кардам Георги Събев откриха реновираната клубна база

С изцяло обновена фасада пенсионерския клуб в с. Кардам отвори врати за хората от третата възраст. Кметът на общината Валентин Димитров, заедно с кмета на с. Кардам Георги Събев откриха реновираната клубна база, като прерязаха трикольорна лента.
След ремонта видът на пенсионерския клуб е напълно променен. Подменена е дограмата, положена е изолация, отремонтирани са кухненското и санитарното помещение, изградена е нова ограда. Общо 16 760 лева е коствало обновяването на материалната база, съобщи кметът Валентин Димитров. Градоначалникът посочи, че това става в изпълнение на поет преди време ангажимент и благодарение на ползотворния диалог, който има между кмета на селото и Общинска администрация Генерал Тошево.
За добрите условия и поддръжка на клуба се грижи човек на 4-часов работен ден, като освен това са осигурени телевизия и ежедневна преса.
Клубът на пенсионера в голямото тошевско село е един от най-активните. Не минава местен или регионален фестивал, на който неуморните кардамци да не се изявят с добруджански песенен фолклор. Често се споделят време със свои връстници от съседните села и градове, но най-голямата им гордост е турнирът за шах, който събира пенсионери от цяла Североизточна България.