Хайнкес придаде друг вид на Байерн срещу ПСЖ

Скъпите играчи на парижани не означава сигурен финал за ШЛ

Скъпите играчи на парижани съвсем не означава сигурен финал за Шампионската лига. Мачът между Байерн и ПСЖ на "Алианц Арена" в Мюнхен беше коренно различен от този между двата съперника на "Парк де Пренс".

Да, ПСЖ остана първи в своята група защото победи във Франция с 3:0 и загуби в Мюнхен с 1:3. Но разликата между отбора на Байерн воден от  Анчелоти в Париж и този на Хайнкес в Мюнхен бе много различен.

Анчелоти е голям треньор. Също и предишния наставник на баварците Гуардиола. Но има велики клубове, които се чувстват най-добре с велики треньори от тяхната си страна. Юп Хайнкес отново е начело на отбора и за кратко време върна  изгубения спомен за мачкащата баварска машина.

ПСЖ бе почти на път да претърпи подобен крах както на "Камп Ноу" от Барса с 1:6 след победа с 4:0 във френската столица. През първото полувреме Байерн с лекота поведе с 2:0. След като Мбапе намали, баварците увеличиха резултата на 3:1. И почти се виждаше как може да стане 4:1,а след това и 5:1. В този случай ПСЖ нямаше да е елиминиран от осминафиналите на Шампионската лига,но щеше да завърши втори в групата.

Независимо,че ПСЖ запази първото си място се видя,че прехвалените футболисти на Емери могат да си вършеят във френската Лига 1,но май за големите мачове в Европа има още какво да се желае.

Да не говорим,че ПСЖ с цялата си бляскава селекция едва се измъкна с равенство 2:2 на "Велодром" от прераждащата се Марсилия. И загуби с 1:2 на "Мейно" от Страсбург. Така,че Емери и неговите играчи има какво още да изгладят. Както и отношенията между Кавани и Неймар,които продължават като махленци да се карат кой да бие дузпите. В случая Неймар, колкото и да е разглезен, е прав да иска той да ги изпълнява. Защото Кавани на два пъти се натисна да бие дузпите и на два пъти ги изпусна.