Ахмед Муса излезе на свобода

Ахмед Муса прекара повече от 3 години в ареста с постоянна мярка „Задържане под стража“

Подсъдимият за проповядване на радикален ислям Ахмед Муса е освободен под гаранция. Това стана, след като тази сутрин в 9,00 часа е внесена сумата от 7500 лева, съобщава Дарик.
В началото на днешното заседание неговата защитничка Елвира Панкова съобщи, че парите са платени и поиска клиентът ѝ да бъде освободен. След направената справка за превода съдия Кристина Пунтева постанови незабавното му освобождаване, след което белезниците му бяха свалени в съдебната зала. Копие от определението на съда ще бъде изпратено и до затвора в Пазарджик.
Ахмед Муса прекара повече от 3 години в ареста с постоянна мярка „Задържане под стража“. На 28 ноември Окръжният съд разгледа поредното му искане да бъде пуснат, за да може да се грижи за семейството си и най-вече за майка си Живка, която била с влошено здраве. Този път молбата му бе уважена. След днешното заседание той може да се прибере вкъщи.
Процесът срещу проповядването на радикален ислям продължава с преглед на видеозаписи от специални разузнавателни средства.