Стойчо Младенов:Чужденците могат да дърпат българските футболисти

Те създават по-голяма конкуренция в нашите отбори

Една от легендите на ЦСКА Стойчо Младенов се изказа в подкрепа на налагането на чужденци в българското първенство. Той изрази мнение, че легионерите помагат за развитието на българските футболисти, като даде за пример Лудогорец.

"Чужденците създават по-голяма конкуренция. Ако в Лудогорец ги нямаше чужденците, какви успехи щяха да имат? Чочев как се пребори с конкуренцията в ЦСКА? Защо другите да не го направят? Чужденците не са пречка за развитието на българските футболисти, напротив, те могат да дърпат българските футболисти да се борят с по-голямата конкуренция, която чужденците определят.", убеден е специалистът.

Младенов коментира и възможността някой ден отново да бъде част от българския футбол. Бившият национален селекционер в момента е начело на казахстанския Кайсар, но призна, че с радост би се завърнал в родината си.

"Дали бих се върнал в България? Това не зависи само мен. Има две страни - едната съм аз, а другата даден клуб или ръководител. Божа работа. Иска ми се да работя в България, но ще видим след колко време и как", откровен бе той пред Нова ТВ.