Скулпторът Огнян Петков стана художник на годината

Животът

06-12-2017, 16:14

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Бургас с поздрав за празника към съгражданите си

Церемонията по обявяване на носителите на призовете "Художник на годината"

Скулпторът Огнян Петков стана тазгодишният носител на приза "Художник на годината". Сред номинираните автори бяха още Андрей Янев, Никола Станчев, и Петър Пецин.

"Благодаря за признанието и използвам възможността да честитя празника на всички бургазлии", каза при получаването на приза Огнян Петков.

На церемонията присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, народният представител Ивелина Василева, зам.-областният управител Севдалина Турманова, председателят на Общинския съвет Костантин Луков както и кметът на град Ярославъл Вячеслав Гаврилов.

"Тази година комуникацията и сътрудничеството между Община Бургас и Дружеството на художниците бяха на високо ниво и затова имаме толкова наградени и номинирани творци в национални конкурси. Няма как празникът на Бургас да се случи без традиционната изложба на бургаските художници, посветена на патрона на нашия град свети Николай Чудотворец. Затова искам да ви благодаря, че сте активни и че сте част от визитката и културното лице на нашия град", каза по време на церемонията кметът Димитър Николов. Церемонията по обявяване на носителите на призовете "Художник на годината" и "Бург на годината" се проведе в галерията на Дружеството на художниците в Бургас.