Истински празник за Никулден в детска градина „Мирослава“

Мисия Пловдив

06-12-2017, 18:12

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Празникът „Бисерчета на доброто“ е традиционен и се провежда в два дни с много водни игри, забавления, смях и изненади

Истински празник за Никулден организираха децата от детска градина „Мирослава“. Те отбелязаха деня на Свети Николай Мирликийски, покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите, с песни и танци край басейна. Там с помощта на своите учители малчуганите бяха организирани весели игри с гмуркане и синхронно плуване, облечени в костюми на златни рибки. Пирати търсеха съкровище, а русалка ги напътстваше. Седем специални бисери с пожелания бяха хвърлени във водата за именниците на градината, които бяха извадени от отбора на гмуркачите.
Да бъдат добри, послушни и да получат мечтаните подаръци от Дядо Коледа им пожела заместник-кметът Георги Титюков.
„Бъдете живи и здрави, учете се и се забавлявайте с приятели“, поздрави на свой ред кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.
Празникът „Бисерчета на доброто“ е традиционен и се провежда в два дни с много водни игри, забавления, смях и изненади. Няколко пъти в годината директорът на детската градина Радка Гъркова организира тържества за различни празници с участието на децата, където те изявяват своя талант, знания и умения. Често пъти във веселбата се включват и самите родители, които със своя пример оказват подкрепа на децата.