Район „Централен“ изтегли имената на печелившите от томболата за специалната прожекция на „Дъвка за балончета“

Мисия Пловдив

07-12-2017, 13:53

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Филмът „Дъвка за балончета“ може да бъде гледан от 8-ми декември по кината в цялата страна

Лидия Генева и Янко Кафалиев са имената на печелившите от томболата на „Централен“, които печелят две покани за двама за специалната прожекция на филма „Дъвка за балончета“ и среща с екипа: Станислав Тодоров – Роги, режисьор на филма, Теодора Духовникова и Иван Юруков и техните колеги, сценаристи и организатори от София.

Събитието ще се състои три дни след националната премиера - на 11.12.2017г. в кино „Арена“, Мол Марково Тепе. На срещата с екипа в 20.00 ч. могат да заповядат всички, които имат интерес да срещнат българските артисти и да се снимат с тях.

Георги Стаменов и екипът му решават да се впуснат в организацията на това събитие, тъй като считат, че в „Централен“ жителите пазят и се гордеят с миналото на града. Въпросите, свързани с 80-те години на миналия век, са избрани съвместно с автора на „Пловдивски алманах“, Димитър Райчев, който също ще бъде гост на събитието

„Годините на 80-те са символ на няколко поколения. Те носят свой собствен дух. Благодаря на екипа на филма, че ще направят подарък и на град Пловдив с гостуването си.“, коментира Георги Стаменов.  

“Дъвка за балончета”, който излиза по кината на 8 декември припомня най-доброто от романтичния жанр, останал на заден план в българското кино през последните десетилетия. Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета.

Лентата действа като “машина на времето”, връща ни към най-щастливите ни години, кара ни да преживеем отново детските спомени и първата любов.”, обясняват от екипа на “Дъвка за балончета”.

Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза” преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на популярните български сериали – „Под прикритие”, „Стъклен дом”, „Революция Z” и др.  Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като „Столичани в повече” и „Тя и Той”. Зад камерата е Владимир Михайлов – оператор на "Пансион за кучета", "Лора от сутрин до вечер" и "Четвъртата власт".

Филмът „Дъвка за балончета“ може да бъде гледан от 8-ми декември по кината в цялата страна.