С молебен и рибен курбан отбелязаха Никулден в Шабла

Своите пожелания към присъстващите отправи и кметът на община Шабла, Мариян Жечев

За четвърта поредна година, площад „Морски“ в село Тюленово събира жители и гости на община Шабла, на тържествено честване на Никулден.
Отец Атанас от Дуранкулак извърши водосвет за здравето на именниците и рибарите, на всички, които празнуват днес.
На сцената участие взеха фолклорните групи „Добруджанка“ от село Граничар и „Кардарина“ от село Горичане, Градският духов оркестър.
Кметският наместник на село Тюленово, Невена Георгиева се обърна към хората свързани с морето и ги поздрави с празника.
Своите пожелания към присъстващите отправи и кметът на община Шабла, Мариян Жечев. Той честити празника на рибарите, именниците и банкерите.
До иконата на свети Николай, подарена от СОСЗР на кметството в селото, за да окриля всички тюленовци приветствие отправи и председателят на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева. Тя съобщи, че на празника присъстват гости от съседна Румъния. Своите пожелания отправи Константин Жива- председател на Съюза на резервистите в Мангалия.
Председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Емил Тодоров разказа за честването на празника в миналото, „по стара българска традиция“.
След празничната програма, той хвърли в морето венец, в памет на загиналите моряци.
По традиция, всеки присъствал на честването имаше възможността да опита тюленовска рибена чорба и прясна риба, дарена от ИА  „Рибарство и аквакултури“ и местни рибари, приготвена в ресторант „Тюленово“.