Младежи нахлуха в столично училище, за да се саморазправят с ученик

Нападателите още не са задържани, разследването продължава

Двама маскирани младежи, въоръжени с палки и метални тръби нахлуха в Професионалната гимназия по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“, за да се саморазправят с десетокласник, който учи там, съобщава БНТ. Инцидентът е станал вчера след 15 ч. За щастие той се е разминал без пострадали.
 
Вичко е започнало от пререкание извън училището между десетокласник от Механоелектротехникума и осем момчета от клуба, в който той тренира бокс. Момчето се опитало да избяга и се скрило в училището, но двама от групичката го последвали.
След като изкъртили входната вратата на техникума, те нахлули в сградата, стигнали до втория етаж, започнали да отварят вратите на класните стаи и да викат. В гимназията няма охранител, а портиер, който заедно с дежурния учител не успели да ги спрат.

В основата на търсената саморазправа е ревност, смятат ученици. От известно време десетокласникът си пишел във Фейсбук с приятелката на един от нападателите. Днес той не беше на училище. Според директора на училището нападателите са били в сградата на техникума около 4 минути.

Според директора момчетата не са били въоръжени, както твърдят съучениците на десетокласника. Единият нападател бил маскиран, но на другия се виждало лицето му, запечатано от видеокамерите в училището. Парадоксалното в случая е, че инспектори на 5-то районно се намират точно срещу техникума, но въпреки това изпускат нападателите. Според директора причина за това е бавната реакция на дежурния учител, който вместо да звънне в райнното, звъннал на 112.
Нападателите още не са задържани, разследването продължава.