Коледният дух обзе и Тервел

Запалиха светлините на елхата

В празничния Никулден бяха запалени светлините на коледната елха в гр.Тервел. Гости на тържеството бяха най-малките участници в Балет “Каприз“, в ДФТА „Калинка Вълчева“, във всички школи и състави на ЦПЛР „Малкият принц“, както и малчугани от детските градини и от града. Децата от вокална студия „Тервел“ изпълниха коледни песни.
Светлините на елхата бяха запалени от Зам.Кмета Дияна Илиева и малката Айсу. За веселяшкото настроение на тържеството се погрижиха актьори от Драматичния театър в гр.Силистра.Множество забавни игри, въпроси и задачи развеселиха децата и пробудиха голямото коледното очакване у тях.Празникът завърши с многоцветни фойерверки и традиционната почерпка за малките гости в Общината.
Коледният афиш на Община Тервел включва още Коледен зодиак – традиционно детско шоу, което ще се проведе на 13 декември, Общински преглед на коледарските групи ( датира от 2005 година) и ще се проведе на 19 декември, Коледна приказка – концерт на фолклорните състави при НЧ“Дим.Дончев“ в гр.Тервел, Благослов на коледарските групи в Храм Св.Вмчк Георги Победоносец на Бъдни вечер и Новогодишна наздравица и празнични фойерверки на площада в Новогодишната нощ.