А. Ковачев: Свързаността на Балканите е бъдещето на региона

Брюксел осъди акта на американския президент Тръмп по признаването на Йерусалим за столица на Израел

Реализирането на транспортните проекти на Балканите са гарант за развитието на региона. А фактът че България е двигател на тези процеси се разчита като много позитивен знак от Брюксел. Това подчерта в специално интервю за телевизия Европа евродепутатът и заместник-председател на групата на ЕНП в парламента Андрей Ковачев.

„Свързаността на Балканите е нашето бъдеще. България се очерта като лидер, сега трябва да видим и в страните от Западните Балкани желание за интеграция не само на думи, но и на дела,“ каза Ковачев.

"Брюксел не се ангажира с дата относно еврочленството на страните от Западните балкани, но инерцията на миналото трябва да бъде преодоляна", убеден е Ковачев.

"Междувременно Брюксел осъди акта на американския президент Тръмп по признаването на Йерусалим за столица на Израел. Това само ще влоши Близкоизточния конфликт", е мнението на Андрей Ковачев.

"Заплаха от вълна от терористични актове и конфликти са реалната възможност след действията на Америка", смята евродепутатът.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"