С. Цацаров и сръбският му колега подписаха Меморандум за сътрудничество

Политика

08-12-2017, 16:28

Снимка:

Прокуратура

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цацаров: Писмото за „Техноимпекс“ и Нинова обслужват политическа престрелка

Меморандумът се подписва седмица преди началото на делото за фалита за КТБ

Главният прокурор Сотир Цацаров и сръбският му колега Загорка Доловац подписаха в Белград Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратури. Двамата подчертаха, че близкото сътрудничество на съседни държави е от решаващо значение в борбата против организираната престъпност, предаде Танюг, цитира БиТВ.

С този Меморандум е предвидено още по-близко сътрудничество в борбата против организираната престъпност, корупцията, тероризма, търговията с наркотици, оръжие и хора, пране на пари и други престъпления.

В съобщение на сръбската прокуратура се уточнява, че в меморандума се определят контактни точки за сътрудничество, с които се ускорява комуникацията, развива се прякото сътрудничество и се предвижда обмяна на опит и засилване на капацитета на двете прокуратури.

Меморандумът се подписва седмица преди началото на делото за фалита за КТБ. Един от подсъдимите е мажоритарният собственик на банката Цветан Василев, който живее в Белград от три години.

Въпросът с екстрадицията му не е решен и така делото срещу него трябва да се гледа задочно.

Цацаров е на официално посещение в Сърбия по покана на Доловац. Днес в Белград е и премиерът Бойко Борисов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен