Студентският празник премина в спокойна обстановка

Животът

09-12-2017, 13:14

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няма регистрирани нарушения на обществения ред, не са допуснати сериозни инциденти на територията на страната

За гарантиране на реда и сигурността по време на студентския празник бяха ангажирани 422 полицейски екипа на територията на цялата страна, както и 28 служители на „Специализираните полицейски сили“. В празничната вечер бе осигурено полицейско присъствие в районите около питейни и увеселителни заведения, както и в курортните комплекси, където празнуващите са били над 30 000 души. В областите Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Варна, Бургас бяха осигурени и допълнителни екипи. За охрана на обществения ред на територията на столицата съдействие на полицаите и кварталните оказаха два екипа на „Специализираните полицейски сили“. Служители от отделите „Пътна полиция“ в страната подпомагаха движението, няма тежки пътнотранспортни произшествия в нощта на студентския празник.
В резултат на предприетите превантивни мерки на територията на страната няма регистрирани нарушения на обществения ред. Не са допуснати и сериозни инциденти.
За гарантиране спокойното протичане на празника представители на ОДМВР и СДВР проведоха срещи със собственици и управители на увеселителни и питейни заведения, на които бяха дадени препоръки за повишена бдителност и навременно подаване на информация. В координация с органите на местното самоуправление и местната администрация са предвидени и съвместни мерки за обезпечаване на сигурността на празнуващите. Пожарникари посетиха 725 от местата - в планинските и морски курорти, и в големите областни центрове, и извършиха проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен