С Коледно шествие и фойерверки заблестя елхата в Казанлък

Красивото карнавално дефиле бе приветствано от Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата

За първи път с Коледно шествие по главните улици на града на момичета и момчета от детски градини, училища и читалища в общината започнаха тържествата за Коледно-новогодишните празници в Казанлък.

Красивото карнавално дефиле бе приветствано от Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата и многобройните нетърпеливи за празника казанлъчани и техните гости и премина в танцова фиеста на мажоретни състави пред сцената на площад „Севтополис“.

След кратка зимна приказка Кметът на Общината Галина Стоянова отправи празничен поздрав към своите съграждани. На най-малките тя пожела да са все така „здрави, красиви и щастливи“. На техните родители: „Да са здрави и да имат желание да сбъдват желания, защото дядо Коледа не може да прави всичко!“. На всички казанлъчани Галина Стоянова пожела щастлива и здрава Коледа, много добри изненади, много добри хора да влизат в Казанлък и да се радват на празника. „Здрава и жива да бъде Новата 2018-та година!“ пожела Кметът на Казанлък и честити празника на всички студенти.

Карнавалните костюми оцени наблюдателният Дядо Коледа, който внимателно следеше представянето на всеки участник и посочи трима победители с най-атрактивни карнавални костюми: децата от Народно читалище „Пробуда – 1920“, село Копринка, ОУ“Мати Болгария“ и първенците от Детска градина №17 „Славейче“. Кметът предостави привилегията да връчи наградите – парични ваучери на народния представител от Казанлък Борис Кърчев.

Всички специални гости на сцената заедно дадоха начало на Коледните светлини с „вълшебен бутон“ и елхата на Казанлък засия под ярки фойерверки.

За искрения смях на децата и многото усмивки на възрастните се постараха участниците в празничната програма от Общински театър „Любомир Кабакчиев“, а първи танц върху ледената пързалка изпълни Спортен клуб „Ледени искри“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен