Победа на Добруджа 07 срещу Миньор (видео)

Спорт

10-12-2017, 09:31

Снимка:

Кадър: Добруджа ТВ

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Невен Нешев от Арда подсилва Добруджа 07

Определиха дата за мача Добруджа 07 – Хебър

И 7 място на полусезона

Добруджа 07 постигна своята шеста победа в Суперлигата срещу Миньор Перник. В  последен за този полусезон мач, добруджанци се наложиха с 3:1. В отделните части 25:20, 23:25, 25:18 и 25:21. Без топ реализаторът на тима Жулиен Георгиев, който си изкълчи глезена на тренировката в петък, момчетата на Петър Пенев успяха да пренастроят играта си – Мартин Мечкаров влезе в ролята на диагонал, Николай Тодоров пое функциите на единствено либеро, а Христо Христов влезе като полеви играч, за да подсигури посрещането.
В началото на първи гейм предимството бе на страната на гостите, които бързо бяха застигнати от добруджанци и разминати за 25:20.
Злополучната  традиция да се губи втори  гейм не се размина на Добруджа и в тази среща. Въпреки че на второто техническо прекъсване домакините водеха с точка преднина, те не съумяха да я запазят и отстъпиха при 23:25.
В останалите два гейма игровото предимство бе на страната на Добруджа, а отлични отигравания на Мартин Мечкаров и Денис Чавдаров, както и грешките, които допускаха гостите, донесоха победата за тима от Добрич.
Мартин Мечкаров отбеляза 22 т., 1 ас и постигна 48 % ефективност в нападения. Невен Нешев добави 18 т. за победата (1 ас, 48 % позитивно посрещане и 56 % ефективност в атака)
Най-резултатен за отбора на Миньор бе Иван Дамянов, който се отчете с 19 т., 1 ас, 46 % ефективност в атака и 1 блок.
Добруджа  приключи този полусезон  на седма позиция. В събота, 16 декември веднага започва вторият полусезон, а в Добрич гостува Нефтохимик.
Репортаж на Дана Михайлова, Стефан Калев и Павлина Живкова

МГ Добруджа