Експерти предупреждават да не ядем сурово брашно и тесто

Общество

10-12-2017, 10:04

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Когато ядем сурово тесто се подлагаме на висок риск от заразяване от Е. коли

Американски експерти предупреждават да не ядем сурово тесто, брашно или смес за торта, заради високия риск от това да се заразим с Е. коли, предава БиБиСи. Когато сготвим тестото всички батерии биват убивани и рискът изчезва.

През миналата година много хора в САЩ и Европа са били заразени от бактерия наречена Ешерихия коли и причината за това е било яденето на сурово брашно. Най-висок риск от това да се бъдат заразени има за децата и възрастните хора.

Симптомите на заразяване с ешерихия коли включват стомашен дискомфорт, колики и диария, гадене и повръщане. Понякога при усложнения се налага заразеният да постъпи в болница, докато се лекува.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен