Деца се включиха в матине край Коледното дърво в къща „Клианти”

Мисия Пловдив

10-12-2017, 11:29

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Накрая децата получиха и от любимите си лакомства – бонбони, донесени специално от дядо Коледа за тях

Матине край Коледното дърво се проведе в къща „Клианти.” Събитието е част от празниците „Светлина и надежда” 2018  и представлява съвместен проект на ОИ „Старинен Пловдив” и ДГ „Майчина грижа”. Първо четиригодишните деца от II група изслушаха приказка за историята на Коледното дърво и дядо Коледа. После малчуганите участваха в творчески работилници, като оцветяваха и изрязваха елхички. Не пропуснаха да покажат произведенията си в импровизирана изложба. След което се включиха в драматизация на приказка с дядо Коледа, където всяко дете  влезе в ролята на приказен герой.

„За втори път гостуваме на къща „Клианти”. Нашите възпитаници с голям интерес участваха в различните занимания.С Коледните песнички, които подготвихме, искаме да поздравим нашите гостоприемни домакини. Пожелаваме на всички весели и щастливи Коледни празници”, сподели Светлана Джаникян, заместник-директор на ДГ „Майчина грижа”.

Малчуганите в хор казаха, че много са слушали през цялата година и са написали своите писма до белобрадия старец, като се надяват той да изпълни желанията им. Накрая децата получиха и от любимите си лакомства – бонбони, донесени специално от дядо Коледа за тях.