Обновяват цветните информационни карти на автобусните спирки

Мисия Пловдив

10-12-2017, 11:59

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Върху картите са нанесени само номерата на спирките

Започна поставянето на нови цветни информационни карти върху заслоните на автобусните спирки. Освен маршрутите на автобусните линии от градския транспорт, те включват по-важните забележителности на Пловдив и кратка информация как да се стигне до тях.

Изработени са от устойчив материал и за удобство на гражданите са достатъчно големи – с размери 120/120 сантиметра. За първи път такива карти бяха монтирани през пролетта на 2015 г.

„Първият етап от обновяването включва 123 спирки, където информационните карти са в много лошо състояние или премахнати по различни причини. Предвиждаме да обхванем всички 314 спирки по концесионния договор, както и 24-те, заслоните на които се поставят от общината“, обясни директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

На всяка карта е посочено точно на коя спирка се намират ползващите услугите на масовия вътрешноградски транспорт, а за улеснение на чуждестранните гости на града освен на български, предоставената информация е и на английски език.

В новите карти са отразени междувременно настъпилите с решение на Общинския съвет промени в маршрутите на някои от градските автобусни линии. Автобуси №9 и 93 в посока от „Тракия“ например вече не минават край Католическата църква, а по ул. „Капитан Райчо“, маршрутът на №37 е удължен до южната промишлена зона, а на №17 – покрай Зоопарка до кв. „Прослав“.

Върху картите са нанесени само номерата на спирките. Причината е, че наименованията им са в процес на осъвременяване, съобразено с мнението на гражданите. Предвижда се спирка „Папараци“ да стане „Малката базилика“, както и други промени в имената на спирките, които предстои да бъдат утвърдени с решение на Общинския съвет.