Кристиан Костов: Искам да пиша сам песните си

Булевард

10-12-2017, 17:49

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Чувствах се много горд, когато пях на конкурса „Мис Свят”

Извоювалият второто място на конкурса „Евровизия” Кристиан Костов работи над писането на собствени песни. Това е най-важното за един артист – да пее свои песни, които той е написал, а не кавъри или дори песни, написани за него, каза певецът за БиТВ.

„Искам да пиша сам песните си с брат ми или с някой друг, искам да присъствам по време на написването на песните. Сега искам да надграждам това”, допълни той.

По думите му е по-лесно да започнеш музикална кариера в България, отколкото в Русия.

„От Русия е почти невъзможно да започнеш кариерата си, ако нямаш много късмет и ако нямаш някакви връзки, приятелства, дори не става въпрос за пари. Тук има доста повече артисти, сцената е на много високо ниво, но в много странна насока. Аз още не мога да разбера каква музика харесват тук. Всеки път се появява някакъв нов хит и обикновено аз разбирам защо някое парче е хит. Тук не знам защо е хит”, обясни Кристиан.

„В Русия ме разпознават доста често – в метрото или в молове, но няма сравнение с това, което се случва в България. Най-големият плюс, че започнах голямата си кариера от България, е това, че от България мога да стигна до европейския пазар. Точно така стана – сега ме слушат и в Италия, и във Франция, и в доста други места на света”, допълни той.

Кристиан призна, че се е чувствал много горд, когато е пял на сцената на конкурса „Мис Свят”. „Всяко едно момче и мъж може да ми завижда за това, което видях аз на живо. Второ, това предаване го гледаха повече от 1 млрд. души. Аз не знаех, че чак толкова много хора ще гледат „Мис Свят”, заяви той.

„Скоро ще излязат доста нови парчета и се надявам да ви харесат”, допълни младият изпълнител.