Кресненското дефиле е едно от най-опасните трасета в страната

Общество

11-12-2017, 06:37

Снимка:

АПИ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Жителите на Кресна казаха ,че ще живеят по-спокойно ,ако в града им има постоянно патрулна кола ,която да следи за нарушители

Кресненското дефиле, където денонощно минават товарни автомобили в посока Гърция, продължава да е едно от най-опасните трасета в страната, предава БНТ.

Тежкотоварните автомобили затрудняват движението и изнервени шофьори започват рискови изпреварвания, които водят до пътни инциденти. Жителите на Кресна нееднократно протестираха с искане участъка от главен път Е-79 ,който преминава през града, да се обезопаси със светещи пътни знаци, стационарни камери и да се възстанови пътната неравност,която убива скоростта на автомобилите.

За да обезопасят опасното трасе в Кресна, екипи на „Пътна полиция“ непрекъснато следят скоростта в рисковия участък с мобилна камера.

Жителите на Кресна казаха ,че ще живеят по-спокойно ,ако в града им има постоянно патрулна кола ,която да следи за нарушители. Допълнителни патрулни екипи дежурят в Кресна в петък, събота и неделя ,когато трафикът по главен път Е-79 е най-натоварен.

От „Пътна полиция“ съветват водачите да шофират с повишено внимание, да спазват необходимата дистанция, и да не предприемат рискови изпреварвания.