Задържаха 25 кг хероин в ТИР с двойно дъно на "Лесово"

Крими

11-12-2017, 17:11

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Голямо количество дрехи и обувки конфискуваха на "Лесово"

Арестуван е турски гражданин, опитал да прекара дрогата през границата ни

Сериозно количество наркотици са задържали вчера митническите служители на ГКПП - Лесово. В ареста за 72 часа по обвинение за контрабанда е 40-годишен турчин, който опитал да вкара над 25 кг хероин. 
Юсуф А. е обвинен за това, че вчера през ГКПП – Лесово, обл. Ямбол, с товарен автомобил – влекач и полуремарке, без надлежно разрешително, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, 50 пакета с високорисково наркотично вещество – хероин с общо тегло 25,666 кг, като предметът на престъпление е в особено големи размери и е особено тежък  – престъпление по чл. 242, ал. 4, предл. 1, вр.ал. 2, предл. 1 от НК.
Наркотичното вещество е открито благодарение на отличната работа на митническите служители. Те са подложили товарният автомобил на щателна проверка и са открили наркотичното вещество, което било съхранявано в добре опаковани пакети, поставени в специално приготвено двойно дъно на превозното средство.
Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен