Народен представител чете приказка в детска градина в Стара Загора

Приказката „Лъвът и мишката“ прочете на децата Пенка Чавдарова

Децата от четвърта подготвителна група на детска градина №3 „Ян Бибиян“ в Стара Загора днес се включиха в Третата национална седмица на четенето 2017 г. Тя е организирана от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието (РУО) – Стара Загора.
Най-напред малките старозагорчета от група „Таралеж“ отговаряха на загадки свързани със знамето и герба на Република България, столицата на страната и работата на Народното събрание. След това народният представител Маноил Манев разказа за работата на депутатите и отговорностите им. Той сподели с малчуганите, че единственият им началник е българският народ, който ги и избрал.
Пред децата Маноил Манев прочете приказката „Коледата на мечетата“, в която се разказва как децата зарадвали за Коледа своя учител. След това децата коментираха поуките от приказката. На своите палитри те създадоха рисунки, които биха подарили на Коледа, за да зарадват някой любим човек. Манев им обеща, че тези рисунки ще бъдат събрани в изложба във фоайето на Областна администрация, а след това раздадени на хората. Той получи в дар и книгата на Хорхе Букай „Приказки за размисъл“ (Приказки за приспиване на деца и събуждане на възрастни).
Приказката „Лъвът и мишката“ прочете на децата Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование“ в Община Стара Загора. След това тя им пожела щастливи и весели празници.
По време на срещата художникът Наньо Нанев започна специална рисунка, на която ще бъдат изобразени всички деца участвали в нея.
Децата получиха и книжки от Регионалното управление на образованието.
По-рано през деня в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ официално бе открита Третата национална седмица на четенето. „Няма нищо по-гарантирано за развитието на ума, за формирането на различни умения от възможността да държиш писания лист пред себе си“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарни дейности в Община Стара Загора. Тя прикани родителите да подарят и книжка на своите деца за Коледа.