Областният управител присъства на откриването на седмицата на четенето в Стара Загора

Деца от старозагорски детски градини и училища поздравиха със стихове, песни и танци гостите

Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на Националната седмица на четенето в Регионалната библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора. Тя се организира от Министерството на образованието и науката и РУО-Стара Загора. Провежда се за трета поредна година в цялата страна и е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020).

Гости на празника на книгата бяха началникът на РУО Татяна Димитрова, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, представители на различни институции, учители и ученици от цялата област, родители.

Г-жа Микова поздрави организаторите и участниците в инициативата. „Няма по-голямо удоволствие и наслада от това да държиш книга в ръка и да откриваш света чрез книгите. Пожелавам на вас, младите хора, да изпитвате тази радост всеки ден, книгите да бъдат ваш постоянен спътник, защото те ни правят по-мъдри и по-добри”, каза областният управител. С поздрав към участниците в откриването на Националната седмица на четенето се обърна и г-жа Сотирова.

Деца от старозагорски детски градини и училища поздравиха със стихове, песни и танци гостите.

Татяна Димитрова връчи грамоти на ученици от Старозагорска област, участвали със свои есета в Националния конкурс на тема „Европа и България ‘2017”.   

В Старозагорска област Седмицата на четенето ще продължи до 15 декември с поредица от събития в училища и културни институции. Закриването на тазгодишната инициатива ще бъде в Държавния куклен театър.