Експозиция представя кметовете на Каварна от XIX век до днес

Инициативата е на настоящия градоначалник Нина Ставрева

Експозиция с портрети на кметовете, управлявали община Каварна от 1880 година до днес напомня за миналото и за управниците, останали в историята ни.

Инициативата е на настоящия градоначалник г-жа Нина Ставрева. Снимките са разположени на втория етаж в сградата на Община Каварна и всеки, който се интересува може да ги разгледа.

Експозицията включва кметовете на града от 1880 година до днес, като сред тях са и имената на румънските  кметове в периода на първата и втората окупация.

Кметът, управлявал най-дълго града е Атанас Маринов – кмет от 1973 година до 1986 година. Сред имената на всички мъже във властта през годините се откроява това на Нина Ставрева, която е единствената жена кмет на Каварна.

„Най-подходящото място за експозицията е сградата на Общината. Изпитвам най-искрени чувства на признателност към всички кметове, които с делата и живота си са допринесли за развитието на Каварна. Важно е да познаваме историята си, да се учим от добрите примери, а и от грешките, и да работим за издигане на авторитета на Общината и подобряване на условията за живот“, каза г-жа Нина Ставрева.

„Експозицията е постоянна и ще продължава да се допълва с портрети и информация за кметовете на Каварна. Въпреки усилията ни все още имаме липсващи портрети. Призовавам каварненци, ако могат да помогнат с техни снимки и да допринесат за обогатяване на експозицията и за запазване на историята на хилядолетния ни град“ С тези думи г-жа Ставрева се обърна към съгражданите си и увери, че издирвателската дейност ще продължи и за напред, за да се проучат и съберат още данни за хората, управлявали Каварна.