Държавните глави решават бъдещето на планетата в Париж

Политика

12-12-2017, 17:32

Снимка:

president.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радев ще участва в световната среща по въпросите на климата в Париж

България е представена от президента Румен Радев

Срещата на върха „Една планета“, посветена на климитачните промени, започна днес в Париж. Над 50 са държавните и правителствени ръководители, които ще участват в дебатите, съобщи БиТВ. България е представена от президента Румен Радев.

Датата не е избрана случайна. Днес се навършват точно две години от подписването на Парижките споразумения за климатичните промени. Франция предложи тази нова среща, след като американският президент Доналд Тръмп обяви оттеглянето на страната си от договора.

Без субсидии от Съединените щати, днес десетки държавни и правителствени ръководители, неправителствени организации и представители на бизнеса ще обсъждат възможности за привличане на средства за екология.

Впечатляващо е, че страните, които водят класацията по отделяне на вредни газове, са представени едва на ниво министри. А Съединените щати са преценили, че представител от посолството в Париж и напълно достатъчен.

Артистичният свят обаче със сигурност ще привлече внимание. За привличането на средства в Париж пристига лично Леонардо ди Каприо.