Продължава инициативата „Да украсим София за Коледа”

София Лайф

14-12-2017, 06:45

Снимка:

пресцентър СО

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Елхата на София е на площада пред Националния дворец на културата

От 1 декември стартира и традиционната кампания на Столична община „Да украсим София за Коледа” с цел създаване на външна празнична украса в градска среда – на сграда, балкон, двор и междублоково пространство на територията на Столична община. Кампанията ще продължи до 15 януари 2018 г., предаде пресслужбата на Столична община.

Снимки с поставената украса могат да бъдат изпратени от граждани или представители на организации на имейл адрес ukrasi_sofia@mail.bg

На страницата във Фейсбук „Да украсим София за Коледа” могат да се видят подадените в кампанията фотографии. Трима от авторите на украсата, събрала най-много харесвания, ще получат парични награди. Първа награда е в размер на 1 200 (хиляда и двеста) лева, 2-ра награда – 600 (шестстотин) лева и 3-та награда – 300 (триста) лева.

И тази година празничната украса на София, осигурена от Столична община и бизнес организации, се простира на градски булеварди и площади. Елхата на София е на площада пред Националния дворец на културата. Коледна украса има на ул. "Московска" – от ул. "Париж" до ул. "11-ти август", по бул. "П. Ю. Тодоров", "бул. Витоша", бул. "България", на кръговото на бул. "Яворов" до телевизионната кула, на бул. "В. Левски" в отсечката между Ректората и бул. "Дондуков", около храм-паметника "Свети Александър Невски", на Орлов мост и Руски паметник.

И този празничен сезон различни компании се включиха в създаването на настроение за столичани и гостите на града. Светеща арка има на ъгъла на бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Витоша”, а на "Ларгото" – светещ комплекс.

Площадът пред Народен театър „Иван Вазов” отново е украсен с композиция от светеща елха и шейна с елени, осигурена от Общинска застрахователна компания.

Нова украса по стълбовете на уличното осветление е разположена на бул. „Дондуков”, на бул. „Тодор Александров”, на бул. „Цар Освободител” – в отсечката от Орлов мост до Националната художествена галерия.