Провеждат информационна среща за работа с осъдени лица

Мисия Пловдив

14-12-2017, 07:58

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На срещата ще бъде представен опита в работата с лишени от свобода осъдени лица

Днес 14 декември ( четвъртък) от 13.00 часа в Заседателна зала на Общински съвет Пловдив ще се проведе  информационна среща на тема „ Перспективи, възможности и предизвикателства пред работата с осъдени лица, чрез артистични дейности“, организирана от ,, Сдружение „Обединени професионалисти за устойчиво развитие“. На срещата ще бъде представен опита в работата с лишени от свобода осъдени лица. Тя е насочена както към професионалисти в областта, така и към широката аудитория.
В рамките на събитието ще бъде анонсиран проектът „Изкуството на живота чрез живота на изкуството“, който Сдружението ще реализира в следващите две години като част от програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“.
От 16.00 часа във фоайето на сградата ще бъде открита изложба, представяща твоpби на осъдени лица, изработени по време на творческите работилници, организирани от сдружението. Изложбата ще бъде открита от артистичния директор на Фондация „Пловдив 2019“ д-р Светлана Куюмджиева и Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници.
В дискусионната част от срещата ще вземат участие Кирил Сивков – Началник сектор СДВР, Затвор Пловдив, Нина Гълъбова – психолог към Затвор Пловдив, Атанаска Бъклева – управител на ЦСРИ за възрастни правонарушители и бежанци, Веселина Пунева – преподавател по практика и ръководител на работилница по “Спирит ефекти”, Лилия Секова – режисьор, ръководител Театрална работилница, Мария Никовска – секретар на МКБППМН р-н Източен.