Трикратната световна шампионка по карате Женя Янева е спортист на Каварна за 2017 година

Мисия Каварна

15-12-2017, 10:41

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Женя Янева е спортист №1 на Каварна (фоторепортаж)

Водещ на събитието бе спортният журналист Крум Савов

Кметът на община Каварна г-жа Нина Ставрева награди на тържествена церемония  най-заслужилите спортисти, треньор и отбор на Каварна за 2017 година. На награждаването присъстваха Председателят на Общинския съвет Красимир Кръстев, заместник кметът Митко Недев, Председателят на постоянната комисия по здравеопазване, спорт, социална политика и работа с малцинствата в общински съвет град Каварна- г-жа Росица Стоянова, началникът на отдел „Спорт и младежки дейности” Павел Станчев, състезатели, треньори, родители, спортни деятели и общественици. Водещ на събитието бе спортният журналист Крум Савов.

 При откриването на церемонията г-жа Ставрева заяви: “Искам да благодаря на всички спортисти, техните родители и треньори, и на всички спортни деятели, че прославиха Каварна на световни, европейски и републикански спортни форуми. Дадохте ни много поводи да се гордеем с вас през 2017 година. Желая ви от сърце здраве и още много спортни успехи. Горда съм, че Каварна продължава да заема своето достойно място на световната карта на спорта.”

 Призът „Спортист на годината на Каварна за 2017 година“ спечели трикратната световна шампионка по карате Женя Янева от Клуб по бойни спортове „Калиакра”.  Второто място бе отредено на европейската шампионка по кик бокс Едже Ердоан Демирова – Спортен клуб  „Ринг”. Трето място в класацията „Спортист на годината – Каварна 2017“ бе за Елена Христова Янева от Клуба по бойни спортове  “Калиакра”.

 Призът „Отбор на 2017 година в община Каварна“ отиде при Спортен клуб „Вимпел”, а за „Треньор на 2017 година в община Каварна“,  бе обявен Ариф Нихатов Арифов – треньор на Клуба по бойни спортове „Калиакра”.

 В призовата десетка бяха отличени още:  Атанас Атанасов, Иво Чернев  и Самуил Иванов от Спортен клуб по корабомоделизъм „Вимпел”, Георги Попов от Спортен клуб по хандбал  “Калиакра”, Грациела Йорданова, състезател в Клуб по бойни спортове “Калиакра”, Дилек Серветова и Станислава Георгиева Илиева от Спортен клуб „Ринг”.

През тази година кметът на община Каварна връчи четири специални награди:

 Първата специална награда бе за „Най-млад състезател“ и тя отиде при Ивайла Иванова, на 7 години от Тенис клуб „Каварна”.

Втората специална награда г-жа Ставрева реши да поощри дебютанта за 2017г -Дамиан Данчов Янев, на 8 години, от Клуб по бойни спортове „Калиакра”. 

 Специална  награда на кмета в категория „Ретро Шампиони” грабнаха Класик рали Шампионите за 2017 година на България - Детелин Нанев и дъщеря му Габриела Нанева.

 Четвъртата специална награда бе в категорията „Спортно дълголетие” и г-жа Ставрева с огромна гордост я връчи на човека, от чийто дух и вяра в собствените възможности можем само да се учим. Човекът, който на 80 години сам обиколи света със собствената си яхта „Одесос” и ни показа, че когато вярваме в мечтите си можем да имаме неограничени възможности. Наградата получи именитият каварненски ветроходец - д-р Васил Куртев.

Галерия от снимки на събитието можете да видите тук