Община Тервел определи таксите за новите услуги в детските градини

Животът

16-12-2017, 12:10

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДЛС „Тервел” залесява 39 дка полезащитни горски пояси

Занапред при посещение на детска градина през лятото ще се заплаща по-голяма такса

Община Тервел определи таксите за новите услуги в детските градини, съобщават от кметската управа. Сред въведените по-гъвкави форми на предучилищно образование е почасовото посещение, за което родителите ще заплащат по 10 лева на месец за деца от първа и втора възрастова група. Това предвижда нова общинска наредба за местните такси и цени на услуги, която общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание.
Занапред при посещение на детска градина през лятото ще се заплаща по-голяма такса от дължимата през учебно време. Заради ремонтните дейности в детските заведения и излизането на персонала в отпуск стойността на услугата се оскъпява, включително и на приготвяната храна, поясняват от кметската управа. За времето след 31 май до 15 септември ще се сформира лятна сборна група, за която ще се плаща такса от 50 лева за дете на месец, предвижда наредбата.
През учебната година месечната такса в детските заведения е 25-30 лева според отоплението на сградите - дали са на твърдо гориво или са газифицирани.