„Фейсбук” призна, че платформата представлява риск за здравето на човека

Компанията явно усеща оказвания върху нея натиск от критици

"Фейсбук" призна, че използването на социалната платформа може да навреди на психическото здраве на потребителите, пише "Гардиън".
Британското издание отбелязва, че компанията явно усеща оказвания върху нея натиск от критици, които алармират, че платформата има негативен ефект върху обществото.
Изследователи от социалната мрежа признаха със съобщение в блог, че при проучвания е установено, че прекарването на време във "Фейсбук" и "пасивното консумиране на информация" може да остави хората да се "почувстват зле", но в същото време се подчертава, че част от решението е обвързване и комуникация с повече хора в платформата.
Само преди няколко дни бившият шеф на "Фейсбук" Чамат Палихапития предупреди, че мрежата унищожава обществото, като води до липса на сътрудничество, физическа комуникация, дезинформация и недоверие.
Няколко изследвания достигнаха до заключение, че "Фейсбук", "Туитър" и други социални медии могат да засегнат психическото и емоционално здраве на тези, които прекаляват с използването на социалните медии, особено по-младите хора.