Майки даряват на болни деца и здравни заведения

Животът

17-12-2017, 16:16

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Майки даряват на детските онкохематологии в София, Пловдив и Варна

Дарения в детските отделения по онкохематология в градовете София, Пловдив и Варна ще бъдат направени на 18 и 19 декември. Това съобщават майки, чиито деца са засегнати от коварната болест, или рожбите им вече не са между живите.  

Дарителските семейства в цялата страна са обединени чрез ФБ групите "Да дариш с любов", "Коледно парти за Герои" и "Благотворителен базар-Животът на бебе Дилян".

Целта е на Коледни партита да бъде доставена радост на малките пациенти-герои, които се лекуват от онкозаболявания, както и да се подкрепи високохуманната дейност на лекарите и болничния персонал в детските онкоотделения в София, Пловдив и Варна. 

Събраните средства са от доброволни жестове на семейства от цяла България, които са преживели ужаса на тази диагноза, на тези, които продължават да се борят и на техни приятели и близки, които подкрепят тази борба.

Коледните подаръци са както персонални, така и мебели, телевизори и др. за детските онкоотделения в болниците. 

Дядо Коледа ще посети лекуващите се деца и техните лекари на 19 декември в Пловдив. 

„Ние не търсим изява за нас като дарители. Искаме чрез вас децата и най-вече техните родители да почувстват обществената подкрепа в този критичен за всяко човешко същество момент, а лекарите, медицинските сестри и целият персонал на детските онкохематологични отделения да разберат, че хората оценят техния всеотдаен труд.”, казват майките.