Ограничено е движението през важни проходи за товарни автомобили

Животът

17-12-2017, 16:25

Снимка:

АПИ

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Забранено за камиони над 3,5 тона е преминаването през проходите „Дюлински” и „Пампорово”

Временно движението през проход "Предел" /път II-19 Симитли - Разлог/ е ограничено за товарни автомобили над 12 тона, поради обилен снеговалеж.
Над 500 машини обработват пътните настилки по републиканската пътна мрежа в районите със снеговалеж. Най-силни са снеговалежите в Софийска област. В Троянския проход - път II-35 Троян – Кърнаре, е ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 тона поради снегонавявания.
Без ограничения е движението през проходите „Айтоски”, „Котленски”,  „Обзорски”, „Печинско”, „Превала”, „Републиката“, „Ришки” и „Рожен”.
Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през проходите „Вратник” и „Твърдишки“. Забранено за  камиони над 3,5 тона е преминаването през проходите „Дюлински” и „Пампорово”. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона през проходите „Петрохан“ и „Шипка”.
27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват на път само с подходящи гуми, тъй като се очаква засилване на снеговалежа, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.  Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"