П. Димитров: Догодина частният бизнес ще стигне 15% растеж на заплатите

През тази година се забелязва ускоряване на увеличението на доходите

Бойко Борисов пое лично обещание на нашия конгрес, което не е изпълнил - да гарантира през НК, че нарушаването на правото на сдружаване в бизнеса ще бъде преследвано от наказателния кодекс. Това припомни в ефира на Канал 3 президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"И сега имаме всякакви директиви, но в реалния живот, когато тръгне човек да се организира синдикално, идва един хубав шеф и казва "чао" безпардонно", посочи той.

Пламен Димитров призова управляващите да изготвят една дългосрочна, около 5-годишна програма за развитие, която да постави за цел средна заплата от 1000 евро в България. "Това ще реши най-големия проблем пред страната ни - липсата на работна ръка, и ще накара мнозина българи, имигрирали в чужбина, да се върнат", на мнение е Димитров.

Пламен Димитров отчете, че през тази година се забелязва ускоряване на увеличението на доходите - 11% е за третото тримесечие за 2017 г.

"11% е ръстът на заплатите в частния център за трето тримесечие, вървят нагоре, но и се ускорява увеличението, каза Пламен Димитров.

"Догодина частният бизнес ще стигне 15% растеж на заплатите, което показва, че има полета за съвместен диалог с бизнеса. На едно мнение сме по една важна тема: важни са не класовете на работещите в България, а липсата на кадри и как да задържим младите хора, работниците в България, българите в България", подчерта Пламен Димитров.