ПУ домакин на семинар за преподаване на китайски език и култура

Мисия Пловдив

18-12-2017, 13:07

Снимка:

ПУ „Паисий Хилендарски“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Това е първият по рода си форум в България, насочен към професионалното развитие на бъдещите преподаватели по китайски език

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” е домакин на I Научнопрактически семинар „Аспекти в преподаването на китайски език и култура”, който се провежда на 18 и 19 декември, съобщават от Филологическия факултет.
Семинарът се организира от Класна стая „Конфуций” при ПУ „Паисий Хилендарски“ със съдействието на Институт „Конфуций” – София. Това е първият по рода си форум в България, насочен към професионалното развитие на бъдещите преподаватели по китайски език. В него ще вземат участие студенти от Пловдив, София и Велико Търново. В двата дни на семинара те ще имат възможност да слушат лекции, посветени на тънкостите в преподаването на фонетика, граматика и литература, да участват в тренинг за справяне с някои трудни ситуации и участници в обучителния процес, да наблюдават открит урок на гост лектори от Китай, да участват в творческа работилница по калиграфия.
Семинарът е прекрасна възможност младите специалисти да се запознаят с новостите в сферата на методиката и да положат началото на изграждането на професионална мрежа, която да обедини преподаватели на един от езиците на бъдещето, смятат организаторите.