Областният управител присъства на служба по повод интронизацията на митрополит Киприан

В края на службата Негово Високопреосвещенство отправи поздрав към свещениците от Старозагорската епархия, официалните гости и християните в храма

Областният управител Гергана Микова присъства на Божествената света литургия по повод една година от интронизацията на Старозагорския митрополит Киприан. Тържественото богослужение се извърши в катедралния кхарм „Св. Димитър” в Стара Загора. На него присъстваха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, кметът на Мъглиж Господин Господинов, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, общински съветници, представители на различни институции, десетки миряни.

В края на службата Негово Високопреосвещенство отправи поздрав към свещениците от Старозагорската епархия, официалните гости и християните в храма. Той благодари на всички за доверието, което е получил през своята първа година след интронизацията му на Старозагорската епархийска катедра. Той пожела мир и благоденствие за България и здраве и любов за всички нейни чеда.

В поздравителния си адрес до Старозагорския митрополит г-жа Микова написа: „Вие заехте достойно своя висок църковен пост. С усърдие и всеотдайна Христова любов към ближния поехте кръста да служите не само на светата ни Църква, но и на всички нейни чеда, които всеки път с трепет се вслушват във Вашите благи слова. Затова днес празникът, който отбелязваме, е не само Ваш личен, но и всички православни братя и сестри от Вашия църковен окръг.

Владико светий, приемете дълбоката ми благодарност за безкрайните Ви добри дела, с които ни дарявате и ни правите по-благородни и по-силни духом”.