Голям пожар остави седем семейства без покрив за Коледа

Крими

19-12-2017, 15:51

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

През последните две години и половина, в селото са станали седем големи пожара, при които три са оставили хора без покрив и място за живеене

Голям пожар в къща близнак в смолянското село Момчиловци остави седем семейства без покрив за Коледа. Пожарът тръгва снощи около 22:25 ч. от комин на къщата, като за броени минути се разпространява и въпреки усилията на местните хора и пожарникарите, щетите са сериозни, съобщава Дарик.
Къщата е от гредоред, като от всяка страна има по три етажа. При пожара са унищожени покривна конструкция 240 кв.м, мебели - 16 броя; бяла и черна и компютърна техника - 6 броя, домашно имущество – 2 броя, домакинства, таван - 180 кв.м и документи, съобщават от пресцентъра на полицията.
„Във въпросната къща живеят седем семейства, като едно от тях е с малко дете, има и възрастни хора. Къщата в момента е необитаема, хората от снощи са настанени при роднини в селото“, коментира кметът на Момчиловци Сийка Суркова.
На 18 декември, почти всички жители на селото се опитали да помогнат, след като разбрали от камбанният звън, че има проблем. Хората се притичали на помощ с пожарогасители, маркучи, кофи, кой каквото е имал под ръка. Пристигнали и пожарникари от Смолян, като колата им била зареждана с вода над десет пъти. Това обаче не помогнало. В момента доброволци помагат за разчистването на пожара.
„Стартираме и дарителка кампания, за подпомагането на семействата, за да могат да си ремонтират къщата. На този етап поставяме кутии за дарение в магазините и заведенията в селото“, добави Суркова. Тя за пореден път подчерта, че в селото е необходимо да има на място пожарен автомобил, за което е направила специална докладна преди месеци и се надява най-после да се разреши този проблем.
През последните две години и половина, в селото са станали седем големи пожара, при които три са оставили хора без покрив и място за живеене. Ако имаме противопожарен автомобил на място, ще можем да реагираме своевременно и си мисля, че няма да се стига до такива последствия, тъй като докато пристигне такъв от Смолян, минава доста време“, коментира още кметът на Момчиловци.